Sustainability

Att producera kläder kommer alltid att lämna avtryck, men vårt mål är att tassa med så små tassar som möjligt. Att använda ekologisk bomull är en självklarhet för oss, men vi är också väldigt noga med klädernas kvalitet. Flera studier har visat att klädernas livslängd är en av de viktigaste faktorerna för att minska vår miljöpåverkan. Vi arbetar bara med bomull av högsta kvalitet och de allra duktigaste och mest erfarna tillverkarna för att säkerställa en slutprodukt av högsta kvalitet. Kläder från The Striped Cat är gjorda för att tåla att användas och lekas i, men också att ärvas av syskon, kompisar och i bästa fall flera generationer. Bra för både plånboken och miljön!

Samtliga våra produkter är GOTS eller OEKO-TEX certifierade (OEKO-TEX® 100 standard, klass 1), vilket innebär att produkterna garanterat är fria från ohälsosamma kemikalier. GOTS är den strängaste certifieringen för ekologiska material som finns på marknaden idag.  Vi arbetar också gärna med återvunna material för att minska vår klimatpåverkan och nya miljövänliga produktionstekniker, såsom ozontvätt av jeans i stället för konventionella tvättekniker.

Ett av målen med att starta ett klädmärke var att vi ville göra skillnad. Förutom att vårt märke ska bidra till en grönare vardag har vi därför valt att donera en del av vinsten till välgörenhet. För varje sålt plagg med tigertryck som säljs donerar vi 1€ till Wildlife Protection Society of India (WPSI), som arbetar för att stabilisera och öka populationen av vilda tigrar i Indien.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.