Köpvillkor

1. Allmänt

 1. Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller mellan T&F Clothing 559155-9751 (”Bolaget”) och dig som gör en beställning från oss via www.stripedcat.com (”Webbplatsen”). Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om Bolaget framgår på Webbplatsen. Villkoren gäller endast för dig som är konsument och som genomför din beställning och därmed köper en vara av oss via Webbplatsen.
 2. Utöver Villkoren gäller även Bolagets integritetspolicy. I denna policy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter när du handlar hos oss.
 3. Du som handlar som privatperson behöver vara över 18 år och inte stå under förmyndarskap. Om du är under 18 år krävs dina målsmäns samtycke för att få beställa hos oss.
 4. Vi kan när som helst ändra dessa Villkor, men de ändringar som du godkände vid tiden för ditt köp gäller alltid det köpet. Alla ändringar kommer att framgå av senast publicerad version av Villkoren på Webbplatsen. Ändringar träder ikraft från det att du har accepterat Villkoren, det vill säga i samband med att du genomför ett nytt köp.

2. Avtal och beställning

 1. För att kunna genomföra ett köp via Webbplatsen måste du acceptera Villkoren.
 2. Efter mottagen beställning skickar Bolaget så snart som möjligt en orderbekräftelse till dig via e-post som bekräftar beställningen. Avtal om köp ingås först när Bolaget skriftligen har bekräftat beställningen och du har fått orderbekräftelsen per e-post.
 3. Vi förbehåller oss rätten att neka en beställning, exempelvis om du har angivit felaktiga uppgifter eller om beställningen inte går att uppfylla på grund av slutförsäljning.
 4. Observera att vi aldrig restnoterar produkter som tillfälligt är slut. Sådana produkter måste beställas om på nytt vid ett annat tillfälle.

3. Produktinformation m.m.

 1. Vi reserverar oss för slutförsäljning av produkter samt eventuella bild- eller skrivfel på Webbplatsen, i annonser eller annat marknadsföringsmaterial samt produktbeskrivningar. Bolaget har rätt att korrigera sådana eventuella fel, ändra eller uppdatera informationen på Webbplatsen och att löpande genomföra produktändringar och förbättringar på Webbplatsen.
 2. Bilder på Webbplatsen som visar produkter, i annonser och annat marknadsföringsmaterial ska uteslutande ses som illustrationer och inte någon specifikation över produktens egenskaper, funktioner, ursprung eller någon garanti. Bolaget ansvarar inte för information på Webbplatsen som kommer från en tredje part.
 3. Innehållet på Webbplatsen är skyddat av upphovsrätt. Produktnamn och logotyper kan även vara skyddade av varumärkesrätt eller enligt marknadsrättslig lagstiftning. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan föregående skriftligt medgivande från Bolaget.

4. Priser och betalning

 1. Vid beställning gäller de priser som vid tidpunkten för beställningen anges på Webbplatsen, om annat inte uttryckligen har avtalats eller om omständigheterna inte uppenbarligen föranleder annat. Samtliga priser på den svenska sidan är angivna i svenska kronor (SEK) och inkluderar gällande moms. Priserna inkluderar inte eventuella betalnings- och fraktavgifter, som anges separat. Totalpris för beställningen visas innan du slutför beställningen och i orderbekräftelsen.
 2. Bolaget strävar efter att Webbplatsen i största möjliga mån ska innehålla korrekt information. Vi reserverar oss dock för att Webbplatsen kan innehålla skrivfel och felaktiga priser och vi är inte bundna av priser som du insåg eller borde ha insett var felaktiga. Om ett felaktigt pris har angetts för en beställd produkt, kommer vi att meddela dig och invänta eventuellt godkännande av det korrigerade priset innan beställningen anses godkänd.
 3. Du kan betala för ditt köp genom de betalningsalternativ och enligt de separata betalningsvillkor som anges på Webbplatsen. Vi förbehåller oss rätten att inte alltid erbjuda alla betalsätt alternativt ändra betalsätt om det som du valt av någon anledning inte fungerar vid tillfället för köpet.

5. Kampanjer, rabattkoder och andra erbjudanden

 1. Bolaget kan från tid till annan genomföra kampanjer, rabattkoder och andra erbjudanden för olika produkter (”Erbjudanden”). För produkter som omfattas av sådana Erbjudanden gäller det förmånliga priset eller de förmånliga villkoren under den begränsade period som finns angiven i samband med det aktuella Erbjudandet eller så långt lagret räcker. I övrigt gäller dessa Villkor.
 2. Erbjudanden kan inte kombineras med andra rabatter om det inte uttryckligen anges annat. Vid avslutande eller återkallande av Erbjudandet, ska dessa Villkor gälla i dess helhet för de produkter som tidigare omfattades av Erbjudandet.

6. Leverans

 1. Kostnad för frakt tillkommer vid beställning om inget annat uttryckligen framgår i samband med din beställning. Mer information om vilka leveransalternativ vi erbjuder kan du hitta på Webbplatsen. Observera att begränsningar i de olika alternativen kan förekomma.
 2. Leveranstid beror på vilket land din order ska skickas till samt val av transportsätt. Den förväntade leveranstiden framgår av Webbplatsen och kommer att visas för dig under beställningsprocessen.
 3. Bolaget har som ambition att behandla ordrar så fort som möjligt och i den ordning de kommer in. Ambitionen är att leverera inom 2-4 arbetsdagar (gäller ordrar inom Sverige) från det att Bolaget skriftligen bekräftat beställningen genom orderbekräftelsen. Observera att leveranstider är ungefärliga och att avvikelser från dessa kan ske. Om du mot all förmodan inte fått din order inom 30 dagar har du rätt att dra tillbaka din order.
 4. Om din beställning är försenad eller hela eller delar av ordern ej kan levereras på grund av att artiklar inte finns i lager kommer du att informeras om detta snarast, dock senast 14 dagar efter att ordern lagts.
 5. Innan leverans sker, kommer du att motta en avisering som visar var och när din beställning ska avhämtas eller tas emot. Vid leverans till postombud är Du som kund ansvarig för att lösa ut din beställning under den tid som anges i aviseringen. Paket hämtas i första hand ut personligen med giltig legitimation och ordernummer. För outlösta beställningar har vi rätt att ta ut en avgift på 149 kronor för vår hanteringskostnad av beställningen samt för returfrakten till oss.

7. Ånger- och returrätt

 1. Du som kund har i enlighet med lagen alltid 14 dagars ångerrätt vid köp på Internet, med undantag för vad som sägs nedan. Ångerfristen börjar löpa från den dag du hämtar varan eller mottar den.
 2. Hos oss på The Striped Cat har du full retur- och bytesrätt (”Öppet köp”) i 30 dagar.
 3. När du gör ditt köp via Webbplatsen har du rätt att öppna förpackningen och undersöka produkten i den utsträckning som krävs för att bedöma om du är nöjd med den. Om och i den mån produkten hanteras i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion, har Bolaget rätt att göra ett avdrag för värdeminskning på det belopp som Bolaget ska återbetala dig. Avdragets storlek motsvarar produktens värdeminskning jämfört med produktens ursprungliga värde.
 4. Vänligen notera att vissa produkter inte omfattas av ånger- och returrätten. Ångerrätten gäller inte för följande typer av produkter:
  1. varor som har tillverkats enligt dina anvisningar eller som på annat sätt har fått en tydlig personlig prägel;
  2. varor med bruten försegling som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl (exempelvis underkläder, badkläder)
 5. I samband med en beställning av produkt för vilken ångerrätt inte gäller får du tydlig information om detta. Om en vara har förseglats får du inte bryta förseglingen om du vill kunna utöva din ångerrätt. Rätten att ångra sig upphör alltså när du bryter förseglingen.
 6. Om du vill använda dig av din ångerrätt, följ returprocessen här.
 7. Vid retur av produkter som omfattas av ånger- och returrätten är det du som kund som har det ekonomiska ansvaret för att returen kommer fram till The Striped Cat's lager. Det är även du som står för kostnaden för returfrakt. Om du använder den förtryckta retursedeln som kommer med varorna är kostnaden 39 kr. Denna summa kommer att dras av från varuvärdet vi betalar tillbaka. Om du väljer att inte använda Bolagets returetikett står du själv för fraktkostnaden och spårbarheten av paketet. Vid byte står Bolaget för returkostnaden.
 8. Om du ångrar ditt köp kommer vi att betala tillbaka summan för varorna du har returnerat. Vi står dock inte för några fraktkostnader. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att ångra ditt köp. Återbetalning sker via det betalsätt som du valde vid beställningen om vi inte uttryckligen har kommit överens om annat.

8. Reklamation

 1. Om produkten är skadad vid leveransen eller om du upptäcker ett produktionsfel kan varorna reklameras mot giltigt kvitto/betalningsunderlag. Se instruktioner här. I första hand erbjuder vi en ny vara men om produkten inte längre är tillgänglig har du rätt till full återbetalning. Vid godkända reklamationer står The Striped Cat för alla extra kostnader såsom frakt- och returkostnader.
 2. Observera att Bolaget har rätt att neka en reklamation om det visar sig att produkten inte är felaktig enligt gällande lag och att Bolaget i sådant fall inte betalar tillbaka eventuella utlägg för returfrakt.
 3. Varor som skadats på grund av slitage eller felaktig hantering (ex tvätt i fel temperatur) anses inte vara felaktiga.
 4. Vi följer konsumentköplagen. För mer information, se konsumentverket.se

9. Tillämplig lag och tvister

 1. Om du har frågor rörande reklamationer, din ångerrätt eller andra frågor som rör din beställning är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.
 2. Du som är konsument kan även vända dig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) via arn.se eller per post till Box 174, 101 23 Stockholm. Vid eventuell tvist följer Bolaget ARN:s rekommendationer. Som konsument har du även möjlighet att klaga via EU:s webbaserade plattform för tvistlösning som du når via http://ec.europa.eu/consumers/odr.
 3. Tvist mellan företag avgörs av allmän domstol.

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas enligt svensk lag.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.