Vår story

Bakom märket The Striped Cat står två tvillingsystrar, Julia & Daniella, som delar intresset för mode och naturen. Sedan vi fick våra äldsta barn har vi letat efter snygga, roliga och sköna barnkläder som inte tappar passformen efter en tvätt och som inte kostar skjortan. Men eftersom det är väldigt svårt att hitta bestämde vi oss vintern 2018 för att vi skulle göra dem själva! Den största utmaningen har varit att kunna hålla hög kvalitet till låga priser men genom att välja bort kostsamma butiker och främst sälja via Internet har vi gjort detta möjligt. 

Vi döpte vårt märke till The Striped Cat inspirerade av Julias äldsta son Tiger, och knappt ett år efter att vi bestämde oss för att satsa är vi igång. Vi vill sakta ned kollektionshetsen och slå ett slag för tidlösa kläder med lång livslängd som kan ärvas av syskon och kompisar. Bra både för plånboken och miljön!

Naturen är väldigt viktig för oss. Det är därifrån vi hämtar inspiration till våra kollektioner och vi är fast beslutna om att se till att vi kan fortsätta att göra det. Hållbarhetstänket är centralt för The Striped Cat. Vi använder alltid ekologisk bomull och gärna återvunna material.

Ett av målen med att starta ett klädmärke var att vi ville göra skillnad. Förutom att vårt märke ska bidra till en grönare vardag har vi därför valt att donera en del av vinsten till välgörenhet. För varje sålt plagg med tigertryck som säljs donerar vi 1€ till Wildlife Protection Society of India (WPSI), som arbetar för att stabilisera och öka populationen av vilda tigrar i Indien.

Tack för att du är med och gör skillnad!


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.